Het heeft niet zo mogen zijn... Op een haar na was er een links gemeentebestuur in Castricum gekomen, maar maandag 7 maart 2016 lieten CDA en GDB weten een college met PvdA, CK&G en GroenLinks niet stabiel genoeg te vinden nu een van de raadsleden van CK&G uit de partij is gestapt. Het was voor hen kennelijk niet genoeg te weten dat er een ruime meerderheid van 16 zetels was voor een werkprogramma dat door 8 partijen gezamenlijk is opgesteld. Aan het programma was drie weken gewerkt.

Wij vinden het jammer. Wij waren blij met het breedgedragen werkprogramma en hadden het graag samen verder uitgewerkt. We hadden een heel goede en ervaren wethouderskandidaat om in Castricum bij te dragen aan de uitvoering ervan in het college.

Maar we gaan door. We blijven vanuit de gemeenteraad werken aan een groener en socialer gemeente Castricum. En we blijven zoeken naar mogelijkheden om dat vooral samen met andere partijen te doen. De koffie staat altijd klaar!

 

Hieronder vind je een link naar het werkprogramma voor de beoogde coalite zoals het er uitzag op het moment dat het CDA en GDB besloten niet meer mee te doen.