Nieuws

Stop Vuurwerkoverlast

Vuurwerkoverlast Onderzoeksraad veiligheid

GroenLinks Castricum is blij met het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Naast een groot aantal oogartsen en de top van politie, pleit ook zij voor een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk.

 

Lees verder

Volledige kandidatenlijst GroenLinks

Kandidaten GroenLinks

Op 21 maart volgend jaar zullen er verkiezingen zijn voor een nieuwe gemeenteraad. Onlangs stelde GroenLinks haar kandidatenlijst vast, met hierop 26 inwoners van Castricum, Akersloot en Limmen. De jongste kandidaat is 16, de oudste is al bijna 80.

Lees verder

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018

Kandidaten GroenLinks

Met trots presenteren we onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Op de algemene ledenvergadering van 21 november hebben de leden ingestemd met de lijst die was voorgesteld door de kandidatencommissie. Hannie Lutke Schipholt is gekozen tot lijsttrekker. Voor meer informatie, zie hieronder het persbericht dat we uitbrachten.

Lees verder

Nu donatie mogelijk

In Castricum bouwen we een campagne met de kleine en grote bijdragen van vele mensen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Samen kunnen we verandering brengen. Doe je mee?

Doneren kan hier.

GroenLinks wil plan Castricum Aardgasvrij

In de komende jaren zullen meer en meer huizen van het aardgas af worden gekoppeld:  het koken en stoken in huis zal op andere manieren plaatsvinden.  In Castricum heeft de gemeente het doel om in 2030 energie-neutraal te zijn.  Omdat dit belangrijke en ingrijpende wijzigingen gaat inhouden, vraagt GroenLinks om een plan, hoe het college denkt de doelstellingen te gaan halen. Op 2 november, als de begroting van de gemeente behandeld gaat worden, zal een motie van GroenLinks besproken worden.

Lees verder

Kiezersonderzoek GroenLinks Castricum

GroenLinks Castricum organiseert in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen een kiezersonderzoek. Met de gegevens en opmerkingen hoopt de partij nuttige informatie te krijgen voor het schrijven van het verkiezingsprogramma. De vragenlijst is te vinden op de website https://castricum.groenlinks.nl/enquete . Iedereen uit Castricum kan meedoen aan het kiezersonderzoek.

De vragen uit het onderzoek betreffen onder andere de bouw van meer of juist minder strandhuisjes bij Castricum aan Zee. Ook legt GroenLinks aan de inwoners voor of de gemeente meer moet doen om de energievoorziening in Castricum in de toekomst vrij van het aardgas te krijgen.

Pagina's