Nieuws

Raadsprogramma en informatiefase

Op dinsdag 15 mei heeft de informateur, Gerrit Westerink, de gemeenteraad zijn advies gegeven met betrekking tot de te vormen coalitie. Volgens Westerink is het het beste als VVD, CK&G, CDA en Vrije Lijst als eerste met elkaar in gesprek gaan om een college te vormen. GroenLinks wordt dus (nog) niet betrokken bij de collegevorming.

Lees verder

Kinderpardon Castricum

Richard Wiggers

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen is er weinig aandacht geweest voor de internationale vluchtelingencrisis. De urgentie voor de vluchtelingen is groot, ook al komt dat niet meer dagelijks in het nieuws. Iemand die zich het lot van de vluchtelingen aantrekt is Richard Wiggers, vijfde geplaats op de kandidatenlijst van GroenLinks.

Lees verder

Onderhandelingen raadsprogramma

Samen met alle andere politieke partijen zit ook GroenLinks deze week aan tafel met de informateur om te kijken op welke inhoudelijke punten we elkaar kunnen vinden. Aan iedereen is gevraagd om de vijf belangrijkste thema's te benoemen. Voor GroenLinks zijn dat:

  • Duurzaamheid
  • Groenbeleid
  • Sociaal domein
  • Wonen
  • Verkeer en OV

Op deze terreinen willen we de komende jaren doelen bereiken. Ook die hebben we geformuleerd en zullen we inzetten in de besprekingen met de andere partijen. 

 

Lees verder

Nieuwe GroenLinks-fractie geinstalleerd

Nieuwe fractie GroenLinks

Afgelopen donderdag 29 maart werd de nieuwe gemeenteraad van Castricum geinstalleerd. De GroenLinks fractie voor de komende vier jaar bestaat uit twee oud-gedienden, namelijk Hannie Lutke Schipholt en Aart Waterman. Nieuw in de raad komt Gerard Brinkman, in de afgelopen jaren de campagneleider van de afdeling. Later wordt bekend wie de commissieleden gaan worden.

Lees verder

Winst voor GroenLinks

Een geweldig resultaat voor GroenLinks, overal in het land en zeker ook in Castricum. We groeiden van 2 naar 3 zetels in de gemeenteraad. De fractie van de raadsleden zal bestaan uit Hannie Lutke Schipholt, Gerard Brinkman en Aart Waterman. Daarnaast kunnen we nog 2 caroussel-leden voordragen.

 

Lees verder

GroenLinks blikt met trots terug op de afgelopen 4 jaar

Met trots kijkt de fractie van GroenLinks terug op de afgelopen vier jaar. Werkend vanuit de oppositie, waar je minder invloed op het beleid hebt dan wanneer je in het college van B&W zit, heeft  GroenLinks de afgelopen 4 jaar aardig aan de weg getimmerd. Zowel op het gebied van duurzaamheid en het groen houden van Castricum als in het sociale domein zijn goede stappen gezet.

Lees verder

Pagina's