De gesprekken tot nu toe zijn goed verlopen: respectvol, plezierig en constructief. En – nog belangrijker – we zien voldoende overeenkomsten voor deze volgende fase in het formatieproces.

Klimaat, betaalbare woningen voor starters en ouderen, en een sociaal vangnet voor wie dat nodig heeft: onze inzet is duidelijk. We willen een groener en socialer college.

Hieronder vinden jullie het persbericht van de informateurs. We blijven jullie op de hoogte houden van het vervolg!

Foto bovenaan deze pagina door Henk Hommes

- PERSBERICHT VAN DE INFORMATEURS - 

Lokaal Vitaal, VVD en GroenLinks motorblok in Castricum

De beide informateurs in de gemeente Castricum, Bert Meijer en Marjan Leijen, hebben de afgelopen dagen uitgebreid gesproken met zes partijen. Uitgangspunt voor de vorming van een nieuw college is dat er samengewerkt gaat worden door vier partijen, die allen een wethouder zullen leveren en samen minimaal 14 van de 25 raadszetels vertegenwoordigen.

De gesprekken gingen over inhoudelijke overeenkomsten en verschillen, en over het vertrouwen dat partijen onderling hebben in een goede samenwerking voor de komende vier jaar. Gebleken is dat een sterk motorblok van Lokaal Vitaal, VVD en GroenLinks op brede instemming kan rekenen. De informateurs adviseren deze partijen daarom bij elkaar te komen om onderling overeenstemming te bereiken welke vierde partij het beste bij deze samenwerking zou passen. In aanmerking komen de VrijeLijst, PvdA en CDA.

Lokaal Vitaal, VVD en GroenLinks komen aanstaande woensdag bij elkaar voor gezamenlijk overleg met de informateurs. Dan komen ook de contouren voor een coalitieakkoord op hoofdlijnen aan de orde. Volgende week wordt samen met de vierde partij inhoudelijk verder gesproken. Donderdag 14 april zullen de informateurs in gesprek gaan met de gemeenteraad. Dan komen ook de hoofdlijnen van het coalitieakkoord aan de orde.