“ De wens van de kiezer is overduidelijk: het moet linkser en groener. ”

Gerard Brinkman, lijsttrekker van GroenLinks Castricum: "We zijn superblij met dit resultaat. Van drie naar vier zetels is een belangrijke stap. En er is meer goed nieuws: ook als geheel zijn de progressieve partijen gegroeid. Onze vrienden van de PvdA kregen er een zetel bij, net zoals de Vrije Lijst. In totaal hebben de progressieve partijen nu 11 zetels. Nog geen meerderheid, maar de wens van de kiezer is overduidelijk: het moet linkser en groener. Mijn dank gaat dan ook uit naar de kiezers in Castricum, die verandering willen!"

En we willen onze actieve leden en sympathisanten danken: zonder hun enorme inzet hadden we dit resultaat nooit behaald. Ruim veertig vrijwilligers hebben 19.400 flyers- in twee edities - verspreid in Akersloot, Limmen en Castricum. Velen van hen deden meer dan één wijk. Twaalf mensen hebben ge-huis-aan-huist op drie verschillende dagen, in Castricum en Akersloot. Verschillende mensen hebben geflyerd bij het station, we hebben borden geplaatst in de drie kernen en velen plakten een poster achter hun raam om te helpen bij het vergroten van onze zichtbaarheid. Al die bijdragen, groot en klein, maakten een groot verschil. 

We houden jullie op de hoogte van het vervolg. Onze inzet is in ieder geval duidelijk: echt en eerlijk klimaatbeleid, betaalbare woningen voor starters en ouderen, en een sociaal vangnet voor wie dat nodig heeft. Op naar een menselijk, eerlijk en duurzaam Castricum!