“ Ik barst van de ideeën en denk vaak als ik 's ochtends de krant lees: waarom hebben we dit niet in Castricum? Kortom: aan de slag! ”

Wie of wat inspireert jou?

Ik haal mijn inspiratie veel uit boeken, net zoals onze secretaris Esther. Ik lees graag en veel. Over klimaat, over gevangenen en gevangenissen: ik werk bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Sinds kort óók over boeren en de agrarische sector, ik ben voorzitter van Herenboeren Kennemerland. Sociale media zijn heel leuk (ik ben er zelf ook verslaafd aan ben ik bang), maar boeken hebben over het algemeen toch wat meer inhoud en diepgang dan de gemiddelde social media post! Sinds de eerste lockdown heb ik een thuiswerkkantoor aan huis en zit ik in mijn eigen bibliotheek. Heerlijk is dat.

Wat doe je voor GroenLinks Castricum en hoe lang doe je dat al?

Ik zit sinds 2018 in het bestuur, als penningmeester.

Wat vind je het leukste wat je tot nu toe hebt gedaan?

Het contact met de leden vind ik heel inspirerend! Zo leer ik ook gelijk de gemeente beter kennen. Ik kom zelf niet uit Castricum en woon hier nu zo'n tien jaar. Via de school van mijn kinderen leerde ik al snel veel mensen kennen. GroenLinks en nu ook Herenboeren Kennemerland leveren een enorme hoeveelheid contacten op. Leuk om gelijkgestemden te treffen en samen groene en linkse plannen te maken.

Wat zou je graag bereiken de komende tijd?

Dat we de komende tijd veel met elkaar om de tafel gaan om groene en linkse plannen te maken én te realiseren. Ik barst van de ideeën en denk vaak als ik 's ochtends de krant lees: waarom hebben we dit niet in Castricum? Kortom: aan de slag!