“ Work hard, play hard ”

Noem een voorbeeld van wie of wat jou inspireert.
Ik haal mijn inspiratie veel uit boeken. Ik lees graag proza en poëzie, maar leid ook een boekenclub over klimaatgerelateerde boeken. Die boeken zetten me heel regelmatig ‘in de actie’ (omdat ik me dan weer eens een hoedje schrik van de haast die we eigenlijk hebben). Als ik niet kan lezen, dan luister ik graag naar podcasts 

Wat doe je voor GroenLinks Castricum en hoe lang doe je dat al?
Ik zit in het bestuur als secretaris sinds 2018.

Wat vind je het leukste wat je tot nu toe hebt gedaan?
De meet-ups die we organiseren, met mensen uit het dorp ‘op de zeepkist’ in de Bakkerij, die vond ik steeds te gek. Sommige verhalen maken blijvende indruk, zoals het verhaal van mijn Oeigoerse buurvrouw dat ik niet eerder hoorde. Een keer per jaar organiseer ik een teamdag voor fractie en bestuur van GroenLinks. De aanloop daarnaartoe, de gesprekken, het overleg. We zijn niet heel veel als hele club bij elkaar, en daar kan ik dan enorm van genieten.

Wat zou je graag bereiken de komende tijd?
Op dit moment scouten we mensen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die zijn in 2022, en dat lijkt ver weg, maar dat is het niet. Wil jij nou ook meepraten in de politiek van dit dorp? Of juist liever achter de schermen iets doen? En heb je inderdaad affiniteit met het GroenLinkse gedachtengoed? Neem dan vooral contact met me op! We zoeken nog!

Hoe kom jij de lockdown door en wat is jouw beste tip?
Achter het huis van Hilde, achter de sportvelden van Vitesse is dit voorjaar een nieuwe trap gekomen. Loop die tegen zonsopgang eens op en geniet, zo dicht bij huis, van het prachtige uitzicht. Ik kom daar altijd helemaal tot rust. Zie zelfs uit naar de uitkijktoren die daar ook nog komt binnenkort.

Wil je verder nog wat kwijt?
Kom allemaal ploggen!