“ Jouw stem bepaalt hoe onze gemeente er de komende vier jaar uit ziet. Het maakt echt verschil of GroenLinks groot wordt en kan meebesturen. ”

Hoe meer zetels, hoe meer we kunnen bereiken. Dan kunnen we er samen voor zorgen dat wonen weer eerlijk en betaalbaar wordt. Armoede en ongelijkheid aanpakken. Onze gemeente vergroenen en gezonder maken. Allemaal onderwerpen waar de gemeente over beslist. Of en hoe daar actie op ondernomen wordt, bepaal jij met je stem.

“Klimaat, woningnood en groen. Dat zijn voor mij de allerbelangrijkste thema’s. Ik weet dat de politiek soms langzaam gaat. Tegelijkertijd ben ik een optimist; elke stap is er weer een.”
Gerard Brinkman

"Er kan zoveel meer binnen de participatiewet dan de gemeente nu doet. Geef mensen met een uitkering meer ruimte om zich te ontplooien, zodat ze bijvoorbeeld hun eigen werk kunnen scheppen.”
Hannie Lutke Schipholt

“Ik vind het belangrijk dat iedereen écht de kans krijgt om mee te doen en dat dit niet bepaald wordt door waar je vandaan komt of wie je ouders zijn.”
Valentijn Brouwer

Collage van GroenLinks Castricum kandidaten 1 - 8 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

“GroenLinks Castricum staat voor alles wat ik belangrijk vind. Ze komen al jaren op voor mensen die niet zo makkelijk voor zichzelf op kunnen komen. En omdat ze heel goed kunnen samenwerken, bereiken ze ook echt wat.”
Marieke Kooter

“Als raadslid kan ik wat doen aan de schrijnende verschillen in inkomen en vermogen tussen mensen. Een rijk land en een welvarende gemeente horen geen armoede te kennen.”
Aart Waterman

“Er zijn grote en urgente problemen, zoals de klimaatcrisis en de groeiende kloof tussen arm en rijk. GroenLinks laat zien dat je daar realistische oplossingen voor kunt bedenken.”
Frits Puhl

Collage van GroenLinks Castricum kandidaten 9 - 16 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

“Ik vind het belangrijk dat er een grotere vertegenwoordiging van jongeren is in de politiek. Kwesties over bijvoorbeeld klimaat en milieu gaan om onze toekomst en GroenLinks zet zich daar steeds weer voor in.”
Felien Heijdra

“Als er meer betaalbare duurzame woningen komen, kunnen ook jongeren in het dorp blijven wonen. Daar speelt de gemeenteraad een bepalende rol in.”
Esmee Zuurbier

“GroenLinks heeft aandacht voor leefbaarheid, een prettige woonomgeving, en landschap, natuur en milieu. En ze hebben ook nog eens een helder, concreet programma en enthousiaste kandidaat raadsleden!”
Jacques Warmerdam

“Ik barst van de ideeën en denk vaak als ik de krant lees in de ochtend: waarom hebben we dit niet in Castricum? Kortom: aan de slag!”
Wolter van der Vlist

"GroenLinks is een frisse partij, die heldere doelen stelt, doet wat ze belooft en dicht bij de burgers staat."
Marleen Heeman

"“Castricum kan wel wat meer rood en groen gebruiken!”
Thomas Möhlmann

"GroenLinks is de enige partij die zich steeds weer uitspreekt over het milieu en het klimaat, wat mij betreft dé onderwerpen waar het in de politiek nu altijd over zou moeten gaan. Er is geen tijd te verliezen.”
Katie Crouwel

Collage van GroenLinks Castricum kandidaten 17 - 24 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022
Collage van GroenLinks Castricum kandidaten 25 - 31 voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

"Ruimte voor de fiets in plaats van de auto. Echt hart voor de natuur. En voor mensen. Geen loze praatjes maar echt klimaatbeleid. Daarvoor staat GroenLinks."
Karen Faber

"Castricum, Akersloot en Limmen zijn prachtige dorpen waar we trots op mogen zijn. En waar je trots op bent, moet je koesteren. GroenLinks doet dat."
Robin Bakker

"In de acht jaar dat ik in de gemeenteraad zat, voor de SP en later als Lid Husslage, ontstond er al snel een bondgenootschap met GroenLinks: we streefden in grote lijnen dezelfde doelen na. Voor o.a. de thuiszorg, de minder draagkrachtigen in ons welvarende dorp en een rechtvaardig huisvestingsbeleid."
Marjo Husslage