Eerdere zeepkistsessies waren een groot succes: mensen met allerlei achtergronden ontmoetten elkaar en zagen hoeveel andere dorpsbewoners zich inzetten voor hun omgeving, of ze nu trainer bij het jeugdvoetbal zijn of bestuurswerk bij een natuurvereniging doen.

“Ik doe zelf al jarenlang allerlei vrijwilligerswerk, omdat ik het belangrijk en leuk vind. Tijdens dit soort sessies word ik er altijd aan herinnerd dat ik niet de enige ben,” vertelt Sven Drillenburg Lelijveld, voorzitter van GroenLinks Castricum. “Veel vrijwilligerswerk is niet zichtbaar, maar Castricum is een groen en sociaal dorp. Dat doen we samen. Dat realiseren we ons soms te weinig. Dus kom langs, iedereen is welkom!”

Twee foto's naast elkaar van mannen op een zeepkist

“Castricum, inclusief haar kernen, kent een groot aantal vrijwilligersorganisaties die er vanuit betrokkenheid bij het dorp en de bewoners voor zorgen dat zowel ‘sociale’ als ‘groene’ belangen behartigd worden,” voegt Ankie Dil, bestuurslid PvdA Kennemerland Midden en coördinator PvdA Castricum, daaraan toe. “Deze vrijwilligers zijn onmisbaar, zeker in de huidige tijd met de energiezorgen, inflatie en klimaatverandering, en leveren een belangrijke bijdrage aan de Castricumse samenleving.”

De middag vindt plaats in het café van sporthal De Bloemen, van 16.00 – 18.00 uur. Aanmelden hoeft niet, de koffie staat klaar!