Toen we half december met een groepje ploggers op pad gingen, leek het strand redelijk schoon. Maar de geoefende ploggers zagen al snel het vele kleine plastic: de dopjes, rietjes, visdraad. En we hadden dus na het rapen alsnog tassen vol zwerfafval.

Het was die zaterdag erg koud, het vroor en er woei een straffe wind. Onze jongste plogster Leine koos daarom met haar ouders voor de luwte van het bos. En ook daar was genoeg zwerfafval te vinden helaas! 

Ondanks de kou was het wel prachtig helder weer! En het was zoals altijd weer erg nuttig. Dus na het ploggen konden we samen tevreden opwarmen met een beker chocolademelk met slagroom

Veel inwoners van Castricum ploggen regelmatig, vaak alleen. Dan is het leuk om eens te ervaren hoe het is als je dat samen doet. Dus kom 18 februari ook en neem iemand mee! Plogging Castricum zorgt voor ploggingstokken, vuilniszakken en handschoenen, dus het is niet erg als je die zelf niet hebt. Iedereen is welkom!

Wanneer: 18 februari om 14.00 uur (tot ongeveer 15.30)

Waar: verzamelen op de P bij het Jac. P. Thijsse college.

Meisje in roze winterjas en blauwe broek steekt haar plog-stok trots in de lucht, terwijl ze op een bankje staat met het winterse bos op de achtergrond.
Onze jongste plogger Leine is terecht trots op weer een schoner stukje bos.