Thomas Möhlmann is dichter en wordt uitgegeven bij Uitgeverij Prometheus. Hij publiceerde tot nu toe zes dichtbundels en dertien poëziebloemlezingen. Zijn laatste bundel is Dankbaar lichaam. Een liefdesverhaal in gedichten. Daarnaast werkt hij als redacteur en subsidiecoördinator bij Singel Uitgeverijen.
Hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Castricum, en was daar onder meer ook betrokken de organisatie en het bestuur van het North Sea Poetry Festival. Ook zit hij voor deze regio in de vakjury van de Victoriefonds Cultuurprijs. In de buurt las hij zijn gedichten voor bij Fase Fier, de Klimaatmars Castricum, festival Bakkum Vertelt, Kunstenaars & Koningsduin en in De Bakkerij. Eén van zijn gedichten zal vanaf deze zomer de buitenmuur van kantoorboekhandel Laan sieren.
Thomas maakt, net zoals de helaas te vroeg overleden Castricumse dichter Howard Krol alias Arthur Lava, deel uit van de Klimaatdichters: een groeiende groep taalkunstenaars uit Nederland en Vlaanderen. Zij proberen met optredens, manifestaties en publicaties het klimaatbewustzijn te vergroten en bij te dragen aan het denken en praten over klimaatproblematiek en mogelijke oplossingen.
Wat is je lievelingsboek? Waarom?
Metamorphosen van Ovidius: ruim tweeduizend jaar oud, maar toevallig in de best mogelijke vertaling net weer in nieuwe herdruk verschenen bij uitgeverij Athenaeum! Tussen het begin (uit de Chaos) en het einde (lof op keizer Augustus) beschrijft Ovidius in zijn dichtwerk van 15 delen hoe de wereld ontstond en de geschiedenis zich voltrok, aan de hand van een haast eindeloze reeks mythologische gedaanteverwisselingen. Goden, stervelingen en alle wezens daartussen: iedereen is onderworpen aan voortrazen van de tijd, niets blijft ooit hetzelfde, alles verandert voortdurend, en niets gaat daarbij werkelijk verloren.