We gaan weer ploggen! Op zaterdag 17 juni om precies te zijn. De plek is nog niet bepaald: weet je een leuk traject of een plek waar het extra hard nodig is? Laat het ons weten! 

Jaren geleden stoorde iemand in Zweden zich tijdens het joggen aan het zwerfafval op straat. Deze persoon besloot het hardlooprondje te combineren met afval rapen: het ploggen was geboren. Plocka (Zweeds voor oprapen) + jogging (Engels voor hardlopen) = plogging. Plandelen is al wandelend zwerfafval opruimen. Het is een samentrekking van plastic en wandelen en een knipoog naar de eigenlijke naam: ploggen. En plandelen is wat wij doen.

Plog je altijd in je eentje je vaste route? Dan is dit je kans om eens andere ploggers uit het dorp te ontmoeten. Het zijn er meer dan je denkt! En het is leuk om ook eens samen te ploggen. Weet je trouwens dat je bij kunt houden waar je geplogd hebt? Dat kan in de app HelemaalGroen, ontwikkeld door een plogger uit de Achterhoek. In deze gratis app kun je zien waar zwerfvuil is opgeruimd. Dat werkt stimulerend, want zo zie je gelijk dat ook anderen actief zijn. Een aanrader dus!

Plogging Castricum gaat elke 2 maanden op stap en iedereen mag aansluiten! Wil je het eens een keer uitproberen, maar heb je zelf geen ploggingstok? Geen probleem! Want Plogging Castricum heeft altijd wat extra stokken, vuilniszakken en handschoenen mee. Zien we je op 17 juni?